گزارش از برگزاری مراسم سالیاد شهادت شهید مزاری در شهر استکهلم سویید

 

 

 

گزارش از برگزاری مراسم سالروز شهادت شهید مزاری

به نام خالق هستی وبا درود به ارواح مطهر شهید مزاری ویاران شهیدش

به تاریخ 8 مارس 2025 میلادی مراسم سالیاد رهبر شهید عبد العلی مزاری ویارانش، از طرف دولت جمهوری دموکراتیک هزارستان وشورای جهانی هزاره، نمایندگی سویید، در شهر استکهلم، پایتخت آن کشور برگزار گردید.
با این که ماه مبارک رمضان بود و برای روزه داران عزیز، چندین ساعت نشستن کار دشوار وطاقت فرسا بود، ولی صدها نفر از مردم شریف، متمدن وقدر شناس هزاره و تعداد کثیری از سایر اقوام عزیز کشور، دراین مراسم شرکت کرده بودند.

مراسم، با تلاوت آیاتی از قرآن مقدس آغاز گردید وسپس سرود ملی دولت جمهوری دموکراتیک هزارستان پخش شد وحاضران در مجلس به احترام سرود ملی به پا خاستند. این حرکت که در جامعه هزارستان تازگی دارد بسیار شور انگیز وامید آفرین است. وقتی که مردم، سرود ملی هزارستان را مشنوند در حالی که پرچم هزارستان با نشان دولت جمهوری هزارستان بر روی پرده  ودر قله های هزارستان در اهتزار است واماکن تاریخی ونماد های اجتماعی وفرهنگی جامعه هزاره در حال نمایش است واقعا دل انگیز وغرور آفرین است. جوانان هزارستان با شنیدن سرود ملی واهتزاز پرچم هزارستان، لذت استقلال را حس می کنند.
این اعتماد به نفس وحس استقلال چنان شور انگیز است که بسیاری از زنان ومردان هزاره اشک شوق می ریزند واحساس غرور می کنند. همه مردم امید وارند که به زودی آزادی وبرابری از راه می رسد وجامعه هزاره را در مسیر خود باوری وخود کفایی قرار می دهد واین قافله عقب نکهداشته شده را به کاروان تمدن بشری می رساند.
بعد از سرود ملی، نوبت به سخنرانی دانشمندان وگویندگان فرا رسید وهر یک از آن عزیزان، درباره شخصیت والا وگفتار جاویدانه شهید مزاری مطالب با ارزشی را مطرح کردند و در نهایت مردم هزاره را به وحدت، همگرایی وهمبستگی برای دفاع از موجودیت خود دعوت کردند.
آقای شریف سعیدی، از دانشمندان وادیبان نام آشنای کشور درباره شرایط وصفات رهبری سخن گفت وبیان داشت که رهبر باید دارای چهار صفت باشد.اول، توانای وشجاعت. دوم، عدالت، سوم، صداقت، چهارم، وجدان. سپس اضافه نمود که شهید مزاری دارای همه این صفات بود واو به حق رهبر شایسته وبا صداقت بود. شهید مزاری هویت سرکوب شده مردم هزاره را احیا کرد وحس اعتماد به خود را به آنان باز گردادند.

سپس آیت الله محقق نسب، رییس دادگاه عالی دولت جمهوری دموکراتیک هزارستان درجایگاه قرار گرفت وگفت:

شهید مزاری در زمان خود سخنان بسیار گفته اند وکار های با ارزشی را اناجام داده اند، ولی مردم هزاره باید به اهداف شهید مزاری توجه کنند، زیرا گفتار وکردار ممکن است جاویدانه باشند وممکن است بر طبق شرایط زمان ومکان گفته شده باشد، پس آنچه که مهم است توجه به اهداف شهید مزاری است. اگر از خود شهید مزارسوال کنیم که هدف شما از از آن همه کوشش وفداکاری چه بود؟ چرا مبارزه کردی؟ چرا انقلاب کردی؟ چرا تا پای جان استادگی کردی؟ چه می خواستی؟
شما حضار محترم حدس بزنید که اگر شهید مزاری بود چه جواب می داد؟ مسلما شهید مزاری مبارزه کرد تا مردم هزاره آزاد باشند. از ظلم وستم وتبعیض رهایی پیدا کنند.
سوال دوم از شهید مزاری این است که ای رهبر فرزانه، شما را کشتند. مردم شما را قتل عام کردند حتا کودکان شما را در مدارس، دانشگاه ها، در ورزشگاه ها، در بیمارستان ها… کشتند. مساجد وحسینیه های شمارا منفجر کردند ونماز گزاران شمارا با قرآن وسجاده ونماز به آتش کشیدند. حالا ای رهبر فرزانه بگو که حالا راه نجات کجاست. چگونه مردم هزاره به آزادی، امنیت وبرابری برسند؟؟؟
ای مزاری بگو که مردم هزاره می توانند از طریق حکومت همه شمول با پشتونوالی یا حکومت مشترک وحدت ملی دروغین یا حکومت مشترک فدرالی با تروریستان وقاتلان به آزادی برسند؟ آیا هزاره می تواند با قاتلان فرزندان خود وحدت ملی کنند؟؟؟
ایا درست است که پشتون فرزندان شمارا بکشند، مسافران شما را تیر باران کنند، نماز گزاران شمارا به آتش بکشند وخون وخاکستر کنند ولی مردم هزاره در به در دنبال قاتلان خود بگردند وبگویند هرچه را که کشتید اشکالی ندارد ولی بیایید با ما رفیق شوید؟ چه جامعه مسخره ای ! به جای انتقام، به جای محاکمه، به جای دشمنی با قاتلان، سعی دارند که در سایه آنان زنگی کنند؟

سرانجام، آیت الله محقق نسب گفت که هزاره های جز راه استقلال ندارند. هزاره باید کشور خود را از تروریستان پس بگیرند. دولت جمهوری دموکراتیک هزارستان برای همین منظور تاسیس شده است. او اضافه کرد که من با بسیاری از سازمان ها، گروه ها واشخاص غیر پشتون مذاکره کرده ام وبه خوبی دریافته ام که افغانستان قطعا تجزیه می شود. اگر شما هزاره ها این کار را نکنید دیگران خواهند کرد.

در بخش دوم سخنرانی ها، خانم زهرا شریفی ریاست محترم جمهوری دموکراتیک هزارستان، درجایگاه قرار گرفت وخطاب به حاضران گفت: امروز به مناسبت سالروز شهادت رهبر تاریخ ساز، دور هم آمدیم. مزاری تنها یک فرد نبود، بلکه یک اندیشه ، یک مسیر وچراغ راه هزاره ها وتمام اقوام تحت ستم افغانستان بود. او مردی بود که در روزگار خفقان فریاد عدالت سردار وبرای عدالت آزادی و حقوق هزاره ها مبارزه کرد. شهید مزاری بار ها تاکید کرده بود که بدون وحدت وانسجام داخلی هزاره ها به حقوق خودشان نخواهند رسید. او هشدار داده بود که تفرقه مارا ضعیف می کند ودشمنان از شکاف های درونی ما سوء استفاده می کنند. امروز نیز همان حقیقت ها برجاست. اگر گذشته را نگاه کنیم هرگاه متحد بودیم قوی تر وپیش رو تر شدیم وهرگاه پراکنده شدیم قربانی سیاست های تبعیض آمیز ونسل کشی شدیم. انسجام داخلی یعنی کنار گذاشتن اختلافات کوچک وتمرکز بر روی اهداف بزرگ. انسجام باید از خانواده ها شروع شود ودر سطح ملی به یک نیروی غیر قابل شکست تبدیل گردد. شهید مزاری گفت منافع ملی هزاره ها دراین است که بتوانند در سرزمین خود آزاد باشند وآینده خود را خودشان تعیین کنند. خانم رییس در ادامه گفت که ما هزاره ها امروز در برار یک انتخاب تاریخی قرار داریم. یا تسلیم می شویم یا فراموش می شویم ویا راه مقاومت واستقلال را در پیش می گیریم. من که مسولیت جمهوری دموکراتیک هزارستان را، به عنوان یک دولت در تبعید بر عهده دارم تنها راه ما ادامه دادن راه مزاری وساختن آینده ای است که شهید مزاری آرزوی آن را داشت. ما نباید منتظر لطف دیگران باشیم. خودما باید آینده خود را بسازیم و دولت مستقل هزارستان را به یک واقعیت تبدیل کنیم. اگر شهید مزاری بود، خودش پرچمدار استقلال وآزادی بود.

یکی دیگر از سخنرانان اصلی مراسم، خانم دای تبار بود. او گفت که ما همراه تیمی از دختران هزاره ویک سازمان امریکایی پروژه روایتگری ومستند سازی مقاومت های زنان هزاره را پیش بردیم. من وشما باقی ماندگان چندین نسل کشی هستیم. ما تاکنون فرصت آن را نداشتیم که به مسایل نسلکشی وفجایعی که بر اجداد ما رفته است بپردازیم. من کوشش می کنم که روی دیاسپورا وکسانی که در خارج از کشور هستند تمرکز نمایم. خانم دای تبار، در سخنان خود این سوال را مطرح نمود که چرا باید اتحاد داشته باشیم؟ او در پاسخ بیان داشت که انسجام  داخلی کلید بقای یک ملت است. اتحاد بر اساس اهداف مشترک، نه اختلافات جزیی. او گفت شهید مزاری بر سه اصل اساسی تاکید داشت.

وحدت ملی – عدالت اجتماعی – مشارکت سیاسی.

خانم دای تبار، تحت عنوان چالش های مردم در خارج از کشور، این عناوین را بر شمرد: اختلافات سنی بین نسل جوان ونسل کهن سال. تفاوت های فکری وایدیولوژی. دور شدن از هویت وفرهنگ اصلی. خود کم بینی. عدم اعتماد به یکدیگر. عدم همبستکی ونداشتن استراتژی  دراز مدت…. تعداد زیادی از هزاره ها در کشور های توسعه یافته زندگی می کنند و به پیش رفت های با ارزشی دست یافته اند. شناخت مردم جهان از هزاره ها بیشتر شده وآمار با سوادان هزاره افزایش یافته است. لازم است که مردم هزاره با مردمان کشور محل اقامت خود ارتباط بر قرار کنند ونویسندگان ومطبوعاتیان هم با زبان خارجی بنویسند تا بتوانند جامعه خود را معرفی کنند….

آخرین سخنران این مراسم آقای ناصری بود که در سخنان کوتاه وپر محتوای خود گفت: در دوره جمهوریت، مردم هزاره بیشترین تحصیل کرده را داشتند. معاونت رییس جمهور، چند وزیر، رییس، نماینگان پارلمان وسنا، جنرالان، در وزارت دفاع صدها سرباز، درجه دار، والی، جمعیت کثیر در پایتخت کشور، عوامل مهم تاثیر گزاری به شمار می رفتند. موفق ترین مکاتب ودانشگاه های خصوصی، ستاره های در عرصه های بین المللی، استادان دانشگاه، کار شناسان سیاسی واقتصادی وزمزمه رهبر در گوش. می گویند هرکه دانا بود توانا بود. اما چرا این دانایی موجب توانایی ما نشد؟ با این همه نقاط قوت هر روز ضعیف تر وخوار تر شدیم. در زمانی که وزیر تحصیلات عالی از ما بود، طرح سهمیه بندی کنکور کلید خورد. از وقتی که معاون وزیر دفاع را داشتیم، حق تحصیل هزاره ها در دانشکده افسری محدود شد. یک یا دو سه اوغان هزاران نفر ازدانش آموزان وتحصیل کردگان مارا به خاک وخون می کشند. ما در دوره جمهوریت بدتر از دوره عبد الرحمانی را تجربه کردیم. صدها دانش آموز، دانشجو، مسافرانی در راه حتا در زایشگاه کودکان مارا در شکم مادرانشان به خاک وخون کشیدند. به نظر من، ما در جنگ های د اخلی وضعیت بهتری داشتیم که اگر یکی می خوردیم یکی می زدیم، ولی چنین خنثی وبی هدف نبودیم.

ما یک سازمان به نام حزب وحدت داشتیم ویک رهبر شجاع چون مزاری. مزاری می گفت مواظب باشید با سر نوشت شما معامله نکنند؛ اما خود معامله کردیم. به اصل عدالت وبرابری او چقدر زود پشت پا زدیم! وخود را در مقابل دیگران نابرابر دانستیم. ازانجایی که خود بایستیم وبگوییم کی با ما، گفتیم ما با کی؟ چقدر حقیر وبی کس!

مشکل ما عدم سازمان وسازماندهی واحد است. ما نعره دشمن را که می گوید هزاره دشمن ماست و باید به قبرستان بروند ونابود شوند را هر لحظه می شنویم وبرای نجات هیچ برنامه ای نداریم. ما را چه شده است چنین کریخت وسرد وبی رمق! در کشور های اروپایی، امریکا واسترالیا آخرین فرصت برای ماست. اگر باز غافل شویم و استفاده نکنیم، هر لحظه دیر است وجفا، حضار محترم، ما باید ضمن انسجام جمعی سعی کنیم که انجمن ها وسازمان های خود را تقویت کنیم وهدفمند باشیم دشمن را بشناسیم. هزاره باید خود را بشناسد وبر خود تکیه کند.

سایر گویندگان وهنرمندان عزیزی که  دراین مراسم با شکوه شرکت کرده بودند، با سخنرانی ها وهنر نمایی های خود نقش موثر وسازنده ای را ایفا کردند وباعث شکوه وجلال مراسم شدند. گزارش این بخش از مراسم به صورت کامل به نشر رسیده است.

برگزاری مراسم شهید مزاری توسط دولت جمهوری دموکراتیک هزارستان وشورای جهانی هزاره واستقبال با شکوه این مراسم از سوی مردم پرغرور هزاره، بیانگر این حقیقت بود که استقلال خواهی درجامعه هزاره، پایگاه جدی ومردمی دارد. تا کنون هیچ سازمان یا حزب ویا شورایی نبوده است که همانند جمهوری دموکراتیک هزارستان در حال پیش روی در قلب مردم هزاره وبخصوص جوانان برومند هزاره باشد وروز به روز با استقبال بیشتر مواجه شود. از حدود 5 ماه پیش که نخستین سالیاد طلوع خورشید فروزان دولت مستقل هزارستان در شهر پاریس برگزار گردید، تا امروز که مراسم شهید مزاری توسط این نظام مقدس برگزار گردیده هزاران نفر به دولت مستقل هزارستان پیوسته اند. پرچم درخشان وامید آفرین دولت هزارستان در تمامی مجالس ومحافل هزاره ها بر افراشته است وسرود ملی هزارستان مانند نغمه های بهشتی، جان ودل مردم را صیقل می دهد واشک شوق را از چشمان مردم سرکوب شده جاری می کند!
دولت هزارستان امید وآرزوی هزاران ساله نسل هزاره را زنده کرده ومی رود که هزاره ها را به قله های بلند عمران وآبادی ورفاه اجتماعی برساند وقافله عقب نگه داشته شده هزاره را به راهیان تمدن بشری برساند.

جمهوری دموکراتیک هزارستان، شور امید وآرزو را دربین مردم ایجاد کرده وحس اعتماد به نفس را دربین هزاره ها پدید آورده است. ازاین پس مردم هزاره جز به استقلال، سروری، پیشگامی وفتح بلندی های سیاسی واجتماعی راضی نمی شوند. مردمی که خود را بشناسند وبه خود تکیه کنند، شکست ناپذیر می شوند واز هیچ دشمنی نمی هراسند وهر مانعی را از سر راه خود بر می دارند!

زنده باد هزاره وهزارستان !!!

با سپاس از مردم با فرهنگ وبا اخلاص هزاره

به امید رسیدن به جامعه مستقل، آزاد، مرفه وپیشگام!

والسلام علیکم ورحمت الله

جمهوری دموکراتیک هزارستان



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



خبرهای مرتبط